Besparen op energiekosten

Besparen op uw energiekosten kan middels zuinig omgaan met energie. Als u minder energie verbruikt hoeft u ook niet zoveel te betalen aan uw energieleverancier. U kunt op verschillende manieren besparen op uw energiekosten.

Hieronder vindt u een paar tips om te besparen.

Bespaartips om te besparen op uw energiekosten

  • Zet niet onnodig de verwarming aan. Als u niet thuis bent, zet de verwarming dan gewoon uit.
  • Breng tochtstrippen aan. Onder de deuren zit vaak een kier. Door de kier komt vaak koude lucht wat ervoor zorgt dat de warmte snel weggaat. Met tochtstrippen kunt u die kieren dichten.
  • Met een openhaard kunt al snel veel energie besparen. Heeft u een openhaard? Gebruik deze dan of overweeg om een openhaard aan te schaffen.
  • Zet de televisie helemaal uit als u deze niet gebruikt. Een televisie verbruikt nog steeds veel energie als u deze op standby heeft staan ipv helemaal uit.
  • Zet de computer helemaal uit. Ook een computer gebruikt nog steeds veel energie als u de stekker er niet uit heeft gehaald. Gebruikt u de computer niet? Haal dan de stekker er uit.
  • Mobiele telefoons hebben natuurlijk energie nodig om te werken. U kunt uw telefoon gemakkelijk opladen met een oplader. Wist u wel dat de lader nog steeds energie verbruikt als u de telefoon niet aan de lader heeft? Haal de lader er daarom uit. Zo verspild u niet onnodig veel energie.
  • Gaat u verhuizen? Overweeg dan een tussenwoning en geen hoekwoning. Een hoekwoning moet vaak meer stoken om op temperatuur te blijven omdat aan 1 zijde veel kou door de muren komt. U snapt dan met een vrijstaande woning nog meer kou door de muren komt.
  • Heeft u nog steeds ‘normale ramen’? Wanneer u gebruik maakt van dubbele beglazing in uw huis dan zult u al snel veel geld besparen op uw energiekosten. Dubbele beglazing, ook wel thermopane beglazing genoemd is veel energiezuiniger dan enkele beglazing.
Binnenkort gaan we deze pagina verder uitbreiden met meer tips om te besparen op uw energiekosten.