Energieprijzen Atoomstroom

Atoomstroom is een nieuwe leverancier op de Nederlandse markt. Wij begrijpen dat u misschien nog vragen heeft. Atoomstroom is een solide en door de Energiekamer goedgekeurde aanbieder van 100% atoomstroom. Wilt u weten hoe Atoomstroom scoort ten opzichte van andere energieleveranciers? Start dan nu met energieprijzen vergelijken van Atoomstroom.

Energieprijzen Atoomstroom vergelijken

Hieronder kunt u de energieprijzen van Atoomstroom vergelijken met andere energieleveranciers. Energieprijzen-vergelijken.nl vergelijkt de energieprijzen van Atoomstroom objectief en onafhankelijk van alle energieleveranciers in Nederland. Daarom kunt u Via Energieprijzen-vergelijken.nl zorgeloos overstappen naar een andere energieleverancier. Ps. Met onze exclusieve aanbiedingen kunt u fors besparen op uw energierekening.

Zijn de energieprijzen van Atoomstroom voordeliger?

Atoomstroom is geen prijsstunter. Wij kopen elektriciteit in op de markt en leveren dit door tegen inkoopprijs. Daarbovenop betaalt u een vaste maandelijkse vergoeding van € 5.95. De inkoopprijzen zullen we regelmatig publiceren op onze site. Tegelijkertijd kunnen wij de vaste maandelijkse vergoeding laag houden door goed te letten op onze bedrijfskosten. Dat doen we onder meer door uw administratie zoveel mogelijk online af te handelen en geen geld uit te geven aan dure reclamecampagnes en grote kantoorgebouwen.
Waarom is Atoomstroom de enige leverancier van 100% kernenergie?
Tot nu toe kon u in Nederland twee soorten stroom krijgen: ‘groene stroom’ en ‘grijze stroom’. Gebruikt u nu ‘grijze stroom’, dan is de kans groot dat uw lampen ook nu al gedeeltelijk op kernenergie branden, want bij bijna alle leveranciers maakt kernenergie gewoon deel uit van de totale hoeveelheid energie, meestal voor zo’n 10%. Energieleveranciers geven daar om onduidelijke redenen echter weinig ruchtbaarheid aan. Die manier van denken is ons vreemd. Wij vinden dat kernenergie om duidelijke redenen te verkiezen valt boven andere bronnen. Daarom streeftAtoomstroom als enige leverancier in Nederland wel naar 100% kernenergie.

Leveren jullie écht 100% kernenergie?
Atoomstroom streeft naar het leveren van 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit. In 2008 en 2009 hebben we dat waargemaakt. Voor het jaar 2010 weten we nu al dat we voldoende ‘voorraad’ hebben en dus 100% Atoomstroom kunnen garanderen. Voor het leveringsjaar 2011 hebben we voldoende ‘voorraad’ om ook bij sterke groei 100% Atoomstroom te kunnen waarborgen. Bij een overdonderend aantal aanmeldingen zou er een situatie kunnen ontstaan waarbij de door Atoomstroom geleverde elektriciteit voor (bijvoorbeeld) 90% of 95% met kerncentrales is opgewekt. Uiteraard proberen wij -door goed in te kopen- deze laatste situatie te voorkomen.

Er is veel discussie over de ‘echtheid’ van groene stroom, hoe zit dat?
Groene stroom die in en om Nederland wordt opgewekt en aan het net wordt geleverd is onomstreden. Dit betreft echter slechts een deel van de in Nederland verkochte groene stroom. Een groot deel van de groene stroom in Nederland wordt verkocht op basis van z.g. certificaten die zijn afgegeven door bijvoorbeeld Noorse of Oostenrijkse waterkrachtcentrales. Fysiek bereikt deze groene stroom het Nederlandse net niet. De Nederlandse stroom wordt hiermee wel administratief schoner en de Noorse of Oostenrijkse administratief ‘viezer’. In dit laatste zit echter de crux; de Noren en Oostenrijkers rapporten niet dat zij minder waterkracht opwekken (wat wel zou moeten, die wordt immers al in Nederland geclaimd). Feitelijk wordt dit soort groene stroom dus in veel gevallen dubbel geclaimd.

Hoe zit dat bij jullie; hoe weet ik dat jullie echte atoomstroom leveren?
De atoomstroom die wij leveren is opgewekt in en om Nederland en fysiek geleverd aan het Nederlandse stroomnet. Alle kernenergie die wij meer leveren aan Nederlandse afnemers wordt ergens anders minder geleverd.

Hoe weten klanten dat hun stroomlevering gegarandeerd blijft?
Atoomstroom wordt geleid door een ervaren team ondernemers. Voordat de Energiekamer ons een vergunning heeft verleend, zijn we zeer diepgaand doorgelicht. Onze administratieve organisatie en onze financiële situatie zijn ruimschoots voldoende bevonden om ons een vergunning te verlenen. De levering van uw stroom is bij Atoomstroom in goede handen.

Hoe zit het met de financiële stabiliteit van Atoomstroom?
Om een vergunning van de Energiekamer te krijgen heeft men voldoende financiële draagkracht nodig. Dat is uitgebreid gecontroleerd en in orde bevonden door de Energiekamer.