500 euro besparen op energie?

Volgens de overheid kunt u meer dan 500 euro besparen op energie. Het is inderdaad mogelijk om meer dan 500 euro te besparen. Echter, de besparing van 500 euro geldt alleen als u nog nooit bent overgestapt. Wanneer u wel bent overgestapt dan is de besparing al snel geen 500 euro meer. Aangezien meer dan 30% van alle Nederlandse huishoudens al eerder is wezen switchen van energiebedrijf is de kans groot dat u die besparing niet meer kunt bereiken.

Energieprijzen vergelijken

Bent u nog nooit wezen switchen van energiebedrijf, dan is het zeker de moeite waard om de tarieven van energie te vergelijken. Vergelijk daarbij altijd op basis van uw postcode en energieverbruik. Dan maakt u de beste berekening van de energieleveranciers en hun energieprijzen. Ook is het belangrijk om te weten wat voor energietarieven u nu met uw huidige energieleverancier hebt afgesproken. Zijn deze tarieven lager of juist hoger dan de actuele energietarieven.

Switchen van energiebedrijf

Switchen van energiebedrijf is zo gedaan. Wel dient u rekening te houden met een eventuele overzegboete. ebt u namelijk al een energiecontract lopen, dan kan uw eigen energiebedrijf u een boete in rekening brengen voor het vroegtijdig verbreken van uw energiecontract. Hebt u geen energiecontract lopen en bent u nog nooit overgestapt? Dan kunt u dus zonder zorgen switchen van energiebedrijf. Start dan nu met energieprijzen vergelijken en bespaar maximaal op uw energiekosten.