5 handige gadgets om energie te kunnen besparen

Er zijn veel nuttige tips waar je gebruik van kunt maken om te besparen op je energierekening. Zo kun je hier onder andere voor zorgen door de was in de zomer niet in de droger te doen maar juist aan de waslijn buiten op te hangen. Energie vergelijken is nog een manier om te kunnen besparen op je energiekosten. Door dit te doen kom je er mogelijk achter dat een andere energieleverancier een veel goedkoper contract aanbiedt wat je dan dus af kunt sluiten. Bovendien zijn er een paar handige gadgets waarmee je energie kunt besparen, zoals de vijf hieronder.

WakaWaka Power

WakaWaka zul je herkennen aan het welbekende nummer van Shakira tijdens het WK Voetbal in 2010. Ook is WakaWaka Power een handige gadget. Het is een lamp en oplader ineen die over de hele wereld bekend werd als de perfecte lichtvoorziening voor arme landen. Je kunt namelijk allemaal apparaten met een accu aansluiten op de WakaWaka Power. Het opladen van dit apparaatje zal zo’n acht uren duren. Je kunt daarna een ruimte maar liefst 40 uur lang verlichten met de WakaWaka Power. Voor mensen zonder stroom is dit dus echt ideaal. Ook valt het perfect te gebruiken op de camping. 

Xtorm AM114 Lava Solar Charger

Een telefoonoplader op zonne-energie, dat is de XtormAM114 Lava Solar Charger. Het heeft zelfs een uitklapbaar zonnepaneeltje. Hiermee kun je nog meer zonlicht opvangen, wat er dus voor zorgt dat de accu sneller opgeladen wordt. De zonne-oplader heeft een accu met een capaciteit van 6 duizend mAh. Dit houdt in dat je zelfs de krachtigste smartphone wel twee keer volledig op kunt laden met de Xtorm AM114 Lava Solar Charger. Deze oplader op zonne-energie bestaat dus uit een zonnepaneel en een accu. Ook zonder zonlicht kan het daarentegen opgeladen worden, dit doe je via de USB aansluiting. 

Stand-by killers

Net iets minder dan tien procent van je energierekening zal veroorzaakt worden door zogenoemde sluipverbruikers. Sluipverbruikers zijn apparaten die ook nog wat stroom verbruiken als ze niet gebruikt worden. De meeste televisies vallen hieronder, maar ook routers en apparaten met een klokje op de display worden gezien als sluipverbruikers. De oven is hier dus ook een voorbeeld van. Het is meestal nogal wat werk om de stekkers van deze apparaten uit de stopcontacten te halen. Door stand-by killers te gebruiken zul je dit niet meer hoeven te doen. Als een apparaat in stand-by mode gezet wordt zal de killer ervoor zorgen dat het helemaal uitgeschakeld wordt.

Zaklamp met oplader voor mobiel en dynamo

Met deze zaklamp zul je volledig zelfvoorzienend zijn. Tenminste voor het opladen van je smartphone en andere devices die je via USB op kunt laden. Bovendien is deze zaklamp waterdicht, terwijl het een krachtige en heldere lichtstraal geeft. Dit doet het met behulp van led verlichting. Als je de zaklamp op wilt laden dan doe je dit door het hendeltje uit te klappen. Draai het in de rondte zodat je de batterij van de zaklamp weer aan het opladen bent. Handig om mee te nemen in je rugzak

BlenderBottle

De BlenderBottle is zonder twijfel een unieke gadget. Het is namelijk een blender en een mixer in één, maar aan dit apparaat zit helemaal geen stekker. In plaats daarvan werkt de BlenderBottle op pure spierkracht, dus niet op stroom. Voor mensen die milieubewust zijn maar toch lekker en gezond willen eten is deze gadget dus ideaal. Je kunt in de BlenderBottle onder meer shakesmaken, wat erg simpel is om te doen. Je moet de ingrediënten in de beker plaatsen met de speciale ijzeren bal erbij. Doe vervolgens het deksel erop en schudden maar.

Plaats een reactie