182.000 mensen stappen over van energieleverancier

Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging Energie Nederland. Volgens Ben Woldring van Gaslicht.nl kunnen we constateren dat de markt nu echt op stoom komt, zo zei hij zaterdag op BNR. “De slag om de consument is na een aantal lauwe beginjaren nu flink op gang gekomen.”

Energierekening 160 euro omhoog
De enorme toename van het aantal overstappers heeft te maken met de per 1 juli gestegen energieprijs. Woldring: “Dat gebeurt vaker, maar dit keer werd het gecombineerd met een aantal verhogingen vanuit de politiek. Zoals het voorstel om de btw te verhogen zoals in het Lente-akkoord staat, een verhoging van de energiebelasting en de invoering van de kolenbelasting. Dat zorgt er voor dat voor een gemiddeld huishouden de energierekening met zo’n 160 euro omhoog is gegaan.”

Tijd dus voor namen en rugnummers. Wat zijn de goedkoopste aanbieders? “Op nummer 1 staat op dit moment E.ON met 1670 euro per jaar. Als je bij de grote drie zit, ben je ruim 2070 euro kwijt. Het gaat dus om een prijsverschil van 400 euro dat je als consument kan verdienen.”

Er zijn op het moment ongeveer twintig energieleveranciers actief, ging Woldring verder. “De mediabestedingen zijn verdubbeld in tien jaar tijd. Er wordt fors gestreden om de consument. Dat is ook wel logisch, want de nieuwkomers op de energiemarkt proberen juist de ‘slapende’ klant aan wie het meest wordt verdiend, wakker te schudden.”

Bron: bnr.nl